Türkiye İş Bankası'nın Katkılarıyla
ULUSLARASI CEVİZ KONFERANSI
ULUSLARARASI CEVİZ KONFERANSI AÇILIŞ FİLMİ
ULUSLARARASI CEVİZ KONFERANSI 2022 YAYINI
Uluslararası Ceviz Konferansı 2022
Uluslararası Ceviz Konferansı 2022
Ceviz Üreticileri Derneği’nden bir ilk:
Türkiye’nin ilk Uluslararası Ceviz Konferansı 29 Eylül’de İstanbul'da.
Türkiye’nin verimli topraklarında yerli ceviz üretimini artırmak ve bu hedefle cari açığı kapatmak üzere 1 milyon dikili ceviz ağacıyla yola çıkan Ceviz Üreticileri Derneği 29.Eylül.2022 tarihinde ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’na ev sahipliği yapacak.
Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan ve tarım sektörüne dair sorunların da görüşüleceği konferans; CÜD Eş Başkanları Ömer Ergüder ile Hakkı Akhan, sektörün önde gelen alanında uzman isimleri, akademisyenler, uluslararası katılımcılar ve CÜD üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek.
Dünyada ve Türkiye’de ceviz ekonomisi, iklim değişikliğinin verim üzerindeki etkileri, verimli ceviz yetiştiriciliği ve cevizde markalaşma konularının konuşulacağı konferansta, tarım sektöründe yaşanan sorunlar ile ceviz üreticilerinin karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklar karşısında alınacak önemler ele alınacak.
Ana Sponsor
ULUSLARARASI
CEVİZ
KONFERANSI
29.EYLÜL.2022
İSTANBUL-HİLTON MASLAK
Ana Sponsor
ULUSLARARASI
CEVİZ
KONFERANSI
29.EYLÜL.2022
İSTANBUL-HİLTON MASLAK
08:30 Konferans Alanı Giriş – Kayıt İşlemleri
09:30 Konferans Açılış Konuşmaları
Ömer Ergüder - CÜD Eş Başkanı
Hakkı Akhan - CÜD Eş Başkanı
Kerem Akıner - İş Bankası
Tarım BankacılıĞı Pazarlama Bölüm Müdürü
Keynote Speaker:
Cem Rodoslu / Rodoslu Marketing Solutions
10:45 Panel 1: Dünyada ve Türkiye’de Ceviz Ekonomisi & Bir Yatırım Aracı Olarak Ceviz
11:30 Coffe Break – Kahve Molası
11:45 Panel 2: İklim Değişikliği Verimi Nasıl Etkiliyor? & Sürdürülebilir Üretim Nasıl Olmalı?
12:30 Öğle Yemeği
13:30 Panel 3: Verimli Ceviz Yetiştiriciliği, Besleme ve Koruma (1. Oturum)
14:15 Coffe Break – Kahve Molası
14:30 Panel 3: Verimli Ceviz Yetiştiriciliği, Besleme ve Koruma (2 Oturum)
15:15 Coffe Break – Kahve Molası
15:30 Panel 4: Ceviz Markalaşma, E-Ticaret ve Perakende Fırsatları
16:30 - 17:00 Kapanış Konuşmaları
KONFERANS PROGRAMI
1. ULUSLARARASI CEVİZ KONFERANSI AKIŞI
KONFERANS AÇILIŞI @09:30
Açılış Konuşmacıları:
ÖMER ERGÜDER - Erba Ceviz / Ceviz Üreticileri Derneği Eş Başkanı
HAKKI AKHAN- Cevizli Bahçe / Ceviz Üreticileri Derneği Eş Başkanı
KEREM AKINER - Türkiye İş Bankası Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölüm Müdürü
Ana Sponsor
Keynote Speaker: Cem Rodoslu
Ülkemizde ve dünyada ceviz yetiştiriciliğinin genel durumu, cevizin değeri, cevizin hem üreticisi hem de ülke ekonomisi için büyük potansiyeli ve stratejik yöntemleri.
1. PANEL: Dünyada ve Türkiye’de Ceviz Ekonomisi & Bir Yatırım Aracı Olarak Ceviz @10:45
Panel Sponsoru: Türkiye İş Bankası
Panel İçeriği:
Ülkemizde ve dünyada ceviz yetiştiriciliğinin ve ekonomisinin genel durumu, cevizin ekonomik değeri, cevizin hem üreticisi hem de ülke ekonomisi için büyük potansiyeli ve stratejik yöntemleri.
Moderatör: İrfan Donat
Panelistler:
-
Global Ceviz Pazarı - Alessandro Annibali – New Factor
-
Türkiye Ceviz Pazarı - Ali Ekber Yıldırım, Gazeteci
-
Türkiye'de Ceviz Yatırımı - Yusuf Yormazoğlu - Mayceviz - CÜD YK Üyesi
-
Yenilikçi Teknoloji – Murat Civelek - İmeceMobil
2. PANEL: İklim Değişikliği Verimi Nasıl Etkiliyor? & Sürdürülebilir Üretim Nasıl Olmalı? @11:45
Panel Sponsoru: Stoller
Küresel iklim değişiklikleri sebebiyle, ürün arzının sürdürülebilir kılınması için iklim değişikliğinin gözlenen ve öngörülen etkilerine yönelik planlamalar, su ve enerji kaynaklarımızın en tasarruflu ve etkin kullanımını sağlamak için geliştirilen teknolojiler, atıkları en aza indirerek üretkenliği arttırmak ve doğal kaynakların korunumu.
Moderatör: Dilek Bil, PURPOSE – Sustainable Ideas
Panelistler:
-
İklim Değişikliğinin Global Etkileri - Armando Guastalla - Bain&Company
-
İklim Değişikliğinin Türk Tarımına Etkileri – Prof. Dr. Gökhan Özertan, Boğaziçi Üniversitesi
-
Türkiye ve Portekiz’de Sürdürülebilir Üretim - Zeynep Ergüder – Erba Tarım
-
İklim Değişikliği ve Ceviz Yetiştiriciliği – Dr. Canan Yılmaz - Stoller Türkiye
3. PANEL (1. Oturum): Verimli Ceviz Yetiştiriciliği Besleme ve Koruma @13:30
Panel Sponsoru: Doğal Kimya
Ceviz yetiştiriciliği ve üretiminde verimlilik, kaynakların verimli kullanılması, uygun stratejiler ile geliştirilen teknolojiler, çevre ve bölge şartlarına uygun yetiştiricilik, üretimin geliştirilmesi ve yüksek kalitede ürün elde edilmesi, verimde artışın sağlanması için geliştirilen uygulamalar.
Moderatör: Galip Umut Özdil, Agro TV
Panelistler (1. Oturum):
-
Cevizde Doğru Besleme ve Koruma - Federico Lopez, Ceviz Danışmanı
-
Türkiye Dünya Standartlarının Neresinde? - Prof. Dr. Mehmet Sütyemez - KSÜ
-
Yetiştiricilerin Karşılaştıkları Zorluklar - Haşimcan Yazıcıoğlu, CÜD YK Üyesi - Avrupa Tarım
-
Besleme ve Koruma Ürünlerinde Yerli Üretim – Murat Türkmenoğlu - Doğal Kimya YK Üyesi
3. PANEL (2. Oturum): Verimli Ceviz Yetiştiriciliği Besleme ve Koruma @14:30
Panel Sponsoru: AKY Teknoloji
Ceviz yetiştiriciliği ve üretiminde verimlilik, kaynakların verimli kullanılması, uygun stratejiler ile geliştirilen teknolojiler, çevre ve bölge şartlarına uygun yetiştiricilik, üretimin geliştirilmesi ve yüksek kalitede ürün elde edilmesi, verimde artışın sağlanması için geliştirilen uygulamalar.
Moderatör: Galip Umut Özdil, Agro TV
Panelistler (2. Oturum):
-
Cevizde Verimlilik Standartları - Federico Lopez, Ceviz Danışmanı
-
Tarımda Teknoloji Kullanımı – Gökçe Bilyay –Topraq Tarım Teknolojileri
-
Cevizde Makinalaşma – Hakan Turaç – AKY Teknoloji
-
Teknoloji ve Makinalaşmanın Yetiştiricilere Faydaları - Haşimcan Yazıcıoğlu- Avrupa Tarım - CÜD YK Üyesi
4. PANEL: Cevizde Markalaşma, E-Ticaret ve Perakende Fırsatları @16:30
Panel Sponsoru: CarrefourSA
Cevizde markalaşma, pazarlama süreçleri, pazarlama ve satış yöntemleri, e-ticaret ve perakende satış stratejileri, pazarlama ve satış platformları.
Moderatör: Prof. Dr. Ayşegül Toker, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi
Panelistler:
-
Perakendede Ceviz – Murat Dinçer - CarrefourSA
-
E-Ticarette Ceviz – Özkan Çokaygil - Trendyol
-
Tüketicide Kuruyemiş Beklentileri – Kaan Baral
-
Tarımda Markalaşma Hikayesi -Ali Toker, CÜD YK Üyesi – Tragaia Ceviz
SİZİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ!
Tarım, Türkiye’nin hem cevheri, hem de geleceğidir. Bu cevherin gelecek nesiller için de parlamasını sağlamak; hem ülkemize, hem de dünyamıza karşı sorumluluğumuzdur.
Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Uluslararası Ceviz Konferansı ile hem yerli hem yabancı sektörel paydaşlarımız ile bir araya geleceğiz.
29.Eylül.2022 tarihinde ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’nda Cevizin yetişmesinden tüketiciye ulaşana kadar bizlerle yol alan CEVİZ sektöründeki paydaşlarımızın, üniversitelerden devlet kurumlarına cevizle tarımla ilgilenen herkesi konferansımıza katılıma çağırıyoruz.
SADECE CEVİZ KONUŞACAĞIZ!
Türkiye'de ilk defa uluslararası katılımcılarıyla, sektörel uzmanlarıyla CEVİZ ile ilgili herkesin bir araya geleceği konferansımızda SİZİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ.
29.Eylül.2022'de İstanbul Hilton Maslak Otelinde düzenlenecek ve bir tam gün sürecek Uluslararası Ceviz Konferansı saat: 09:30'da başlayacak ve saat 18:00'e kadar sürmesi planlanmaktadır.
KONFERANSIMIZ GÖSTERİLEN YOĞUN İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ.
Sınırlı sayıda katılımcı kontenjanımız dolmuştur.
Yoğun katılım talebinden dolayı, konferansımız 29.EYLÜL günü
CANLI YAYINLA www.ceviz.org.tr web sitemizden yayınlanacaktır.